Контакти Брендполу

Укладання ламінату, основні кроки

  • 13 февраля 2020 11:40:11
  • Отзывов: 0
  • Просмотров: 12947
  • 0

Укладання ламінату здійснюється у кілька етапів. 
1)    Віявлення перепадів поверхні – на 2 метри не більше 2 мм. Особливу увагу треба приділяти місцям з найвищою проходимістю. Такі місця – біля проходу дверей, у центрі кімнати та інші, де ви можете постійно ходити або перетягувати меблі з місця на місце.
2)    Виявлення придатної вологості основи – підлоги. Якщо у вас нещодавно  монтована стяжка чи сусіди знизу або через стіну робили ремонт, є велика вірогідність того, що стяжка має високу вологість поверхні. Надвисоку вологість можна перевірити засобами: поліетилен та скотч. Приклейте до стяжки шматок поліетилену метр-на-метр та через 2 доби подивіться на те - чи зібрався конденсат на поліетилені чи ні. Якщо зібрався і є маленькі крапельки, то треба щоб стяжка просохла. 
Цементна стяжка висихає приблизно 20 днів, наливні поли сохнуть приблизно 4 дні (поки вступають полімери у реакцію та повністю висихає вода). 
3)    Коли ви проявили всі недоліки вашої стяжки можна приступити до наступного етапу – виявлення пилу на поверхню. Проведіть пальцем по поверхні стяжки, якщо на ньому залишився пил, то треба ґрунтувати. Це треба для того, щоб коли ви будете ходити по ламінату з під плінтуса не виходив пил від стяжки. Ґрунтувати треба до того моменту, поки на пальцях не залишиться пилинок. 
4)    Ламінат. Коли ви тільки привезли ламінат, треба щоб він простояв у кімнаті не менше доби. Це робиться для того, щоб він набрав кімнатної температури та після вкладання зазори між стіною та ним були такі як ви і вимірювали. Адже якщо покласти холодний ламінат на підлогу, то він за сутки набере температури, розшириться, адже до того він був холодний, та зазори стануть набагато меншими ніж ви планували. Це призведе до того, що потім, або одразу ламінат почне вздуватись та поламаються замки ламінату. 
5)    Коли ламінат набрав температуру кімнат, розстеляйте поліетиленову плівку 150 мікрон – не менше. Плівку можна розкладати як вам заманеться, тільки стики треба скріплювати скетчем та на стінах треба щоб був нахлест не менше 3 см. 
Плівка треба для того, щоб із стяжки у ламінат не попадала волога, яка може бути в стяжці або із-за того, що сусіди роблять ремонт та цемент набирає вологу, або із фасаду погано гідро ізольованого, тягне вологу або стяжка не просохла, та багато іншого. 
6)    Розкладання підкладки. При розкладанні підкладки треба діяти згідно правила – ніколи не робити стики підкладки під стиками планок ламінату, тому що у цих місцях замки ламінату будуть більше прогинатись та скоріше зламаються і буде щілина.
Стики підкладки краще скріплювати скотчем, тому що при монтажі або при експлуатації підкладка може стати внахлест одна на одну і в тому місці буде ламінат бухтіти, та замки можуть швидко поламатись. 
7)    Вкладання ламінату треба здійснювати в направленні на вікно, або якщо такого нема, то вздовж самої довгої стіни. Це для того, щоб була видна текстура, а не стики ламінату. Ламінат треба вкладати з зазорами між стіною та іншими елементами декору чи комунікацій, не менше ніж 5 мм до 10 мм. До 10 мм - тому що плінтус може не перекрити більший зазор у перепадах у стіні і виступить щілина між плінтусом та ламінатом..

укладання ламінату