Контакти Брендполу

SPC, як один з останніх трендів в підлогові покриття

  • 07 июля 2021 16:54:32
  • Отзывов: 0
  • Просмотров: 834
  • 0

Не так давно на ринку України з'явився новий вид вінілових підлогових покриттів, як SPC ламінат. У чому ж успіх даного покриття, переваги і недоліки перед іншими видами?

    Для початку коротко відзначимо, що SPC ламінат - це підвид замкових вінілових підлог, про що красномовно свідчить розшифровка вищезгаданої абревіатури (Stone Polymer Composite), що в перекладі означає кам'яно-полімерний композит (з'єднання). Пропорція каменю, а точніше вапняку (карбонат кальцію CaCO3) і ПВХ варіюється в межах 70% на 30% відповідно.

SPC ламинат vinilam Ceramo Дуб Биль

Чого ж дозволило технологам підлогових покриттів домогтися, змішуючи в значно більшій пропорції вапняк і ПВХ і що, власне, це даємо кінцевого покупця якщо він зупинив свій вибір на SPC ламінат? Тут акцентуємо вашу увагу в порядку важливості:

1. Екологічність і ціна - найголовніший плюс SPC ламінату перед гетерогенним (багатошаровим) класичним LVT якщо ми порівняємо ці матеріали приблизно в одному ціновому сегменті. Старт середньої ціни на SPC ламінат товщиною від 4 мм - 27 $, а це стартова ціна гарного клейового LVT товщиною 2.5мм, що буде значно відрізнятися від ціни середнього замкового LVT від 40 $ товщиною від 4 мм. Висока ціна замкового LVT обумовлена ​​тим, відповідальний виробник (Quick-Step, Wineo, Parador, BerryAloc і ін.) Повинен використовувати кілька циклів очищення ПВХ з використанням дорогих компонентів. А так як в SPC ламинате 70% карбонату кальцію, який не вимагає такої дорогої очищення і з огляду на надлишку даного матеріалу в природі то різниця в ціні в деяких випадках приблизно в одній товщині може відрізнятися в два рази!

2. 100% вологостійкість - якщо ми порівнюємо даний матеріал з іншими покриттями для підлоги на основі деревини (ламінат, паркетна і інженерна дошка, масив і ін.) То SPC ламінат абсолютно байдужий до води.

3. Теплоізоляція - на відміну від класичного ламінату SPC ламінату практично однаково на якій товщині підкладки він буде лежати від 1 мм до 2.2мм (варто обов'язково зазначити що SPC ламінат сумісний виключно з підкладками для замкового LVT, іншу використовувати категорично не можна!). Цей вид підлогового покриття під ногами буде комфортний і не буде давати ефект крижаного підлоги з керамічної плитки або лінолеуму.

4. Зручна інсталяція - даний вид підлогового покриття укладається як класичний ламінат зі зрушенням на 1/3 обов'язково з технологічними розривами між кімнатами і зазорами від стіни відповідно до інструкції виробника.

З недоліків варто відзначити лише одне - дуже високі вимоги до якості стяжки (перепад не більше 1.5- 2мм на 2 м.п.)